Wie is Pim Lindhout?

De ideeën en visies op deze blog zijn geschreven door Pim (Willlem) Lindhout. Pim Lindhout is een zakenman met veel ervaring op verschillende gebieden en schrijft in deze blog over zakelijke aspecten, filosofische gedachtes en persoonlijke verhalen om zijn mening en ideeën te delen en een dialoog te starten met tegenhangers en medestanders.

Buitenland ervaringen van Pim Lindhout

Ook zijn levensloop en zakelijke carrière is een interessant verhaal. Pim Lindhout
Pim Lindhout heeft vroeger bij verschillende clubs als semi professioneel voetballer gevoetbald en in het buitenland ervaringen opgedaan die hij nu niet zou willen hebben gemist. Hij is in Zweden, Australië, Amerika en België geweest en na deze leuke tijd in het buitenland, met zelfs nog aanbiedingen in Amerika, heeft hij besloten om toch terug te keren naar Nederland. Hij is in België gaan voetballen waarna hij later bij FC Eindhoven (1986/1987) en RKC Waalwijk (1987/1988) is beland.

Pim Lindhout is qua gevoel altijd nauw verbonden geweest met de club FC Eindhoven, wat voort komt uit zijn familie. Met zijn financieringsbedrijf Lindhout Groep is hij ook een tijd hoofdsponsor geweest van de club. Zie hier een interview van Omroep Brabant met Pim Lindhout: Omroep Brabant interview met Pim Lindhout

Carrière Pim Lindhout 

Pim Lindhout heeft parallel aan zijn voetbalcarrière verschillende bedrijfsactiviteiten opgestart waaronder een groothandel in hoogwaardige damesmode artikelen en later heeft hij diversen hoogwaardige damesmode zaken op A1 locaties geopend. Vanaf zijn 38ste is hij gestart met het opzetten van makelaarsactiviteiten in Spanje in samenwerking met een Spaanse ontwikkelaar dat na 3 jaar geleidt heeft tot het zelf openen van 2 kantoren in Denia waar de Projectontwikkeling was ondergebracht en Makelaardij / Financiële / Juridische en Notariële diensten werden aangeboden.  De potentiële kopers van Spaans vastgoed in de regio Costa Blanca / Denia konden hier terecht voor een totaal concept. Ook de vastgoed crisis in Spanje, gestart in 2007, heeft zijn invloed gehad op de activiteiten van de 2 bedrijven van Pim Lindhout. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot het beëindigen van de Spaanse activiteiten. De periode na 2008 was zwaar maar zeer leerzaam. Volgens Pim Lindhout leert men weinig tot niets van succes maar kan men heel veel leren van de moeilijke tijden mits men hier op gepaste manier mee omgaat.

In de jaren daarna heeft hij de opgedane ervaringen op een positieve manier kunnen gebruiken in zijn nieuwe activiteiten, Procesmanagement & Projectontwikkeling, hier in Nederland.

Kortom, een man met vele ideeën, ervaringen, visies en een duidelijke mening over alles wat op zijn pad komt.